fbpx
 • Missie en visie

  Nieuwsgierig naar onze missie en visie?

  Missie

  De Akademie voor Massage en Beweging leidt al sinds 1989 masseurs en massagetherapeuten op middels een vierjarige opleiding op HBO-niveau. Ook organiseren wij kortere massagecursussen en -trainingen voor onze afgestudeerden en voor iedereen die met aanraking en/of beweging werkt. De kwaliteit van aanraking, zelfkennis en lichaamsbewustzijn staat voorop in ons onderwijs. Onze geïntegreerde aanpak met massage & beweging, technieken & persoonlijk proces, maakt ons uniek. Ons team bestaat uit ervaren docenten met hart voor het vak en de studenten en die open staan om van elkaar en de studenten te leren. Onze afgestudeerden zijn in staat de ruimte die nodig is voor verandering bij de ander te bewerkstelligen en in contact met de ander zelf te ontwikkelen.

  Wij evalueren onze opleiding(en), cursussen en trainingen doorlopend en blijven aangehaakt bij internationale ontwikkelingen om zo internationaal tot de besten te blijven behoren. Onze opleidingen blijven op het hoogste Nederlandse niveau geaccrediteerd. Waar mogelijk zoeken wij aansluiting bij de reguliere zorg voor onderlinge kruisbestuiving.

  Voor bij- en nascholingen nodigen wij gerenommeerde trainers uit die onze cursisten verdieping en verbreding van het vak en het vergroten van zelfkennis bieden. Daarbij streven we ernaar om een zo groot en divers mogelijke groep bodyworkers te bereiken. Wij hechten er waarde aan om na het afstuderen met onze studenten in contact te blijven. Om die reden houden wij actief het onderlinge afgestudeerdennetwerk in stand en stemmen met hen af welke nascholingen voor hen waardevol zijn.

  Visie

  Wij geloven in heling via het lichaam en het doorlopend lerend vermogen van ieder mens. Daarom scheppen wij door middel van aanraking, gesprek, zelfkennis en lichaamsbewustzijn ruimte voor wezenlijke verandering bij onze cliënten en studenten. Wij staan voor een integratieve benadering: de combinatie van massage èn beweging, maar ook de combinatie van het gebruik van effectieve methoden/technieken èn aandacht voor persoonlijk proces. Wanneer er op die manier op helen en leren wordt ingezet, komen mensen beter in hun lijf te zitten en kan de hele maatschappij hiervan zijn vruchten plukken.