fbpx
 • Opleiding Massagetherapie

  De opleiding massagetherapeut is een beroepsgerichte, veelzijdige en diepgaande training in verschillende massagetechnieken en bewegingsvormen, lichaamswerk en massagetherapie. Gedegen vakbekwaamheid, kennis van lichaamsstructuren, integratie van technieken en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling vormen samen een uniek geheel.

  Sinds 2022 is deze opleiding samengegaan met die van Esoterra; het beste van twee ervaren opleiders!

  Duur3 jaar (deeltijd)
  Startvoor- en najaar
  Studielast8 – 10 uur per week

  Hoe is de opleiding massagetherapie ingericht?

  Het eerste studiejaar van de opleiding massagetherapie bestaat uit een uitgebreid en afgerond geheel voor holistische massage en kan los gevolgd worden als Opleiding masseur. Het jaar wordt afgesloten met een examen.

  De volgende twee studiejaren bieden een geïntegreerd curriculum vanuit de bodymind traditie; een holistische visie op lichaamswerk en (psycho)therapie; lichaam en geest zijn een ondeelbaar geheel en beide aspecten beïnvloeden elkaar. Alle onuitgedrukte emoties, innerlijke conflicten, psychische en lichamelijke kwetsuren worden via het lichaam tot uitdrukking gebracht en kunnen via het lichaam letterlijk en figuurlijk ‘aangeraakt’ worden en in beweging komen.

  Wat leer je in de opleiding massagetherapie?

  Vakken zijn o.a. holistische massage, chakramassage, diep tissue massage, klachtgericht masseren, (ervaringsgerichte) anatomie en palpatie, therapeutische vorming en beroepsoriëntatie.

  Op ervaringsgerichte wijze worden verschillende massagetherapievormen aangeleerd. Persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor het eigen lichaam lopen als een rode draad door de lessen heen. Er wordt aangemoedigd tot zelfonderzoek en reflectie, individueel of met medestudenten. Ondersteunende lesonderdelen voor bewustwording in lichaam en geest zijn: meditatie, intervisie, beweging en bewegingsanalyse.

  Details

  De opleiding massagetherapie duurt in totaal 3 jaar in deeltijd en start een aantal keer per jaar in Amsterdam en Bilthoven. Lessen worden ongeveer ééns per twee weken gepland. Reken op zo’n 8 – 10 uur per week voor oefenen en studeren, naast de lessen die je volgt.

  Neem gerust contact op als je vragen hebt!